Z zbiranjem deževnice lahko prihranite do 50% pitne vode!

Z zbiranjem deževnice lahko prihranite do 50% pitne vode!

16.06.2014 - 00

Okolju prijazno...

Tehnosolovi sistemi za zbiranje deževnice so rešitev s katero prihranite 50 % pitne vode, s tem varujete okolje ter zmanjšate stroške vodarine. Povprečna poraba pitne vode dnevno na osebo znaša 175 litrov. Od tega bi kar polovico lahko nadomestili z deževnico.

Kvalitetna pitna voda dobiva preveliko vrednost, da bi z njo splakovali stranišča, zalivali vrt ali prali osebne avtomobile. Zato ima zbiranje deževnice poleg ekonomskega tudi ekološki vidik. Z vgradnjo kakovostnega sistema za zbiranje deževnice tako ne le varujemo okolje in skrbimo za samooskrbo, temveč lahko privarčujemo do kar 50€ mesečno. Z zbiranjem deževnice zmanjšujemo tudi pritisk na komunalno omrežje.
Od 175 litrov kolikor jih v povprečju dnevno porabimo na osebo jih za kuhanje in pitje potrebujemo le 4 litre, ostalih 171 litrov uporabimo za kopanje in tuširanje (50 litrov), izpiranje stranišča (50 litrov), čiščenje in pranje (26 litrov), zalivanje (14 litrov) in pomivanje (10 litrov). Največja poraba je s splakovanjem stranišča, pranjem perila ter zalivanja vrtov. Deževnica je tudi tako imenovana "mehka voda", ki ne vsebuje apnenca in klora ter je tako dokazano bolj primerna za pranje perila in zalivanje kot voda iz komunalne vodovodne napeljave.

 Več...